Over yoga

Over Yoga

Yoga staat voor verbinding, vereniging en relatie. Door yoga te beoefenen verbinden we lichaam, geest en gevoel, waarbij ademhaling een belangrijke rol speelt. Hierdoor ontstaat er eenheid, balans en heelheid binnen jezelf. Dit heeft ook effect op de manier waarop je de wereld om je heen ervaart en benadert.

Yoga is voor iedereen geschikt. Je kunt yoga beoefenen om allerlei redenen, bijvoorbeeld voor een steeds terugkerende lichamelijke klacht, stress of omdat je in beweging wilt blijven, je soepel wilt voelen. Maar je kunt ook yoga beoefenen omdat je in contact wilt komen met je lichaam en geest, op zoek naar wat meer rust en harmonie. Yoga is een moment van aandacht voor jezelf, wat de reden ook is. Het leert je in contact te zijn met jezelf, bewuster adem te halen, los te laten, grenzen en behoeftes te voelen en eventueel te verleggen en je fysieke gesteldheid te verbeteren.

Yoga bestaat uit lichaamsoefeningen ( yogahoudingen worden ook wel ‘’asana’s’’ genoemd) en ontspanningsoefeningen, zoals meditatie. Ademhaling staat daarbij centraal. Adem is de verbinding tussen de yogahoudingen en de verbinding met jezelf. De asana’s hebben het vermogen om je concentratie te verbeteren en om kracht en souplesse op te bouwen. Een verbinding tussen lichaam en geest, tussen jezelf en je omgeving.
 

 
 • Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, acties en leuke aanbiedingen.


  Typ bovenstaande code over.
 • Openingstijden

  Maandag Gesloten
  Dinsdag 10.00 - 16:00 Deze dag is alleen beschikbaar voor salon afspraken 
  Woensdag 10.00 - 17.00
  Donderdag 10.00 - 17.00
  Vrijdag 10.00 - 20.00
  Zaterdag 10.00 - 16.00
  Zondag Gesloten      (verder zijn wij op afspraak op wo en/of Do ook 's avonds geopend)